VMV Media

Avaa navigaatio
 

Ulkomainokset ovat katukuvassa ja maanteiden varsilla kaikkien nähtävillä, mikä on huomioitava suunnittelussa. Ulkomainoksen tulee olla pelkistetty ja nopeasti omaksuttava. Kuvana mielummin yksi hallitseva kuva-aihe kuin monta pientä kuvaa. Varmista, pääviesti ja logo erottuvat.

Sano sanottavasi muutamalla sanalla. Älä tee tekstistä pientä, tarpeeksi suuri teksti kestää katsomisen kauempaakin. Ohuella kirjasinleikkauksella ladottu, tiheästi välistetty tai monimutkaiseen taustaan upotettu teksti ei ole luettava! On hyvä muistaa, että mainos nähdään nopeasti - esimerkiksi ohiajavasta autosta.

Erotu! Parhaiten toimivat kirkkaat värit ja selkeät kontrastit pinnan eri elementtien välillä. Vuodenaika vaikuttaa myös ratkaisevasti erottumiseen. Valkoinen pinta talvella tai vihreä kesällä ei ole paras mahdollinen ratkaisu.

Ole rohkea! Hienovarainen ilmaisu ei toimi ulkomainonnassa. Herätä tunteita, puhuttele, yllätä ja naurata niin sinut muistetaan. Muista kuitenkin mainonnan perussäännöt ja hyvä maku.

 

Suunnittelupohjat

MAANTIEVARSITAULU

pohja1

Suunnitteluohje

  • Taulut suunnitellaan suhteessa 1:10, ja ne painetaan erillisinä painoarkkeina, joiden rajat on merkitty apulinjoilla suunnittelupohjiin. Yhden painoarkin koko on 1220x2750 mm
  • Tarkita, ettei painoarkin saumakohtaan osu kohdistukseltaan tarkkoja ja tärkeitä yksityiskohtia, esimerkiksi kasvoista silmä tai nenä.
  • Huomioi leikkuuvarat 20 mm
  • Kuvaresoluutio suunnittelukoossa 400 dpi
  • Värillisyys cmyk tai rgb
  • Taulun rakenteet ylittävät ns. ylimeno-osat omana tiedostonaan. Kysy tarkemmat ohjeet: pasi.holopainen@vmvmedia.fi tai risto.maki@vmvmedia.fi

Lataa Indesign-pohja Lataa PDF-pohja

Suunnittele kokoon 854x275 mm
Lopullinen koko 8540x2750 mm
Painoarkkeja 7 kpl

Kuvanupotuspohjat

Testaa mainospintasi ulkonäköä jo suunnitteluvaiheessa oheisilla kuvanupotuspohjilla eri ympäristöissä ja vuodenaikoina. Kuvanupotuspohjat ovat korkearesoluutioisia .psd-tiedostoja.

 

Välähdystesti

Testaa mainoksesi näkyvyys

Katso miltä mainoksesi näyttää oikeassa ympäristössä. Näet miten viestisi erottuu liikenteessä.

1. Aineiston tekeminen

Tee tauluaineisto ohjeiden mukaisesti tai valmiiden tiedostopohjien avulla. Tallenna aineisto jpg-muodossa ja rgb-väreissä.

2. Lataa aineisto

Käytä Lataa kuva -painiketta ja hae haluamasi kuvatiedosto.

3. Valitse näyttöaika ja etäisyys

Katso aineistoa eri etäisyyksiltä joko 1 tai 3 sekunnin ohitusnopeudella.

1. Lataa kuva:

2. Aika: 3 sekuntia 1 sekunti

3. Katso kuva: läheltä kaukaa

4.